Alpint

Inom 45 minuter når du Åre. Duved ligger tio minuter närmare och Storlien bara 22 minuter bort. Tre fantastiska områden. Dessutom finns Meråker i Norge knappt en timme bort.

familj i storliens backar
Storliens fjäll passar barnfamiljen

Storlien

Lite bortglömt numera men väldigt bra familjebackar med några blå och gröna i öst och svarta i väst. I mitten ligger de röda. Det gör att både den erfarna och nybörjaren har sina backar.
Storlien har mer natursnö än Åre-Duved och ofta mer snö i terrängen utanför backarna. Tack vare bra liftar och många backar är det nästan aldrig kö här och eftersom det dessutom är billigare än storebror Åre-Duved så är det här ett bra ställe att åka. Skiduthyrningen är däremot något dyrare än i Åre-Duved.

Skidåkare i Åre.
Skidåkare i Åre.

Åre och Duved

Längst upp på toppen kan du njuta av den unika ”blomkålssnön” (du ser den på bilden här nedan). Den skapas av de speciella vindarna och den snö som finns på Skandinavien fjälltoppar, och eftersom det bara är i Åre (och Trysil) du kommer upp över 1000 meter över havet så är det bara här du kan uppleva den med skidor.

Och i februari 2019 är det VM i Åre.

Meråker

På norska sidan finns Meråker. Det ligger lägre och närmare kusten och säsongen är därför inte lika lång som den är i svenska fjällen, men backarna är varierande och bra.

Fritidsbyn vid Snasahögarna. Ett paradis för fjällturisten.