Kändisar i Handöl

Kändisar i Handöl, var då?
Jo, faktiskt lite här och var.

Mycket mer finns att säga om Handöl. Som att de duktiga skidåkande bröderna Göransson kommer nere från byn. De har nu lagt laggarna på hyllan och går i pappa Jan Martins fotspår (flygspår?) — helikopterflygning lockar. Helikopterstation finns i Handöl och firmanamnet är Helitrans AB. De har två helikoptrar, en mindre för 3 passagerare och en större. Man kan t ex hyra den lilla på tid och se fjällen från ovan. Kan rekommenderas för den som vill uppleva något extra.

 

Jesper Brugge
Jesper Brugge, landslagsman i slalom och silvermedaljör i VM i Ski Cross 2005.

Nästan-världsmästaren i Ski cross

Och minsann, har vi inte efter vintern 2004 en world cup-vinnare i Ski Cross i fritidsbyn! Jesper Brugge heter han och var tidigare landslagsman i slalom. Den 18 mars 2005 blev han dessutom silvermedaljör i VM (World Ski Championships). Tävlingen går till så att fyra åkare startar samtidigt och tar sig genom portar och över hopp, med en och annan tackling, den snabbaste vägen till målet.

Sveriges näktergal

När vi ändå är inne på kändisavdelningen finns också en koppling till vår sångfågel Helen Sjöholm, som ibland återhämtar sig häruppe i familjens stuga.

Minnesforskaren

Kommer du ihåg? Nä, vad var det nu som jag skulle komma ihåg? Om detta och annat som rör minnet och hjärnan brukar Pontus Wasling prata om i TVs morgonsoffor och radions vetenskapskanaler.

Fritidsbyn vid Snasahögarna. Ett paradis för fjällturisten.