Omgivningarna

För oss som bor här är Handöl mer än bara Handöl. Längst i Öster har vi vår stad Trondheim, och i väster finns Åre. Res mellan dessa platser och du kommer att få uppleva många fantastiska och helt olika naturupplevelser, där höjdpunkten förstås är Handöl. Vi rekommenderar ändå en eller flera utflykter till några av dessa platser.

Karta över Handöl
Handöl – mitt emellan Trondheim och Åre.

Snasahögarna

Men omgivningarna i all ära – det är Snasahögarna som står i centrum. ”Snasen” betyder ju flott, elegant, vacker eller liknande på norska och vi förstår så väl varför berget fick det namnet redan då, för så många hundra år sedan. 1463 meter över havet når den högsta toppen, Storsnasen, och ytterligare toppar i massivet når över 1300 meter. Vårt område ligger däremot på omkring 600 meter över havet så det blir en att gå om man vill upp.

Storsnasen, toppen av Snasahögarna
Storsnasen, toppen av Snasahögarna
Snasahögarna sett från Mettjeburretjakke

Storsnasen

Högsta toppen och den som ligger i fokus för oss när vi kommer till byn. Lite till höger om toppen sett härifrån rinner Silverån med sitt rena kalla fjällvatten.

Ånglen på Srorsnasen tittar utover fritidsbyn och Ånnsjön

Lillsnasen

Lillebror till Storsnasen men ändå tredje högsta toppen.

Lillsnasen sett från sörvest

Lite anonym ändå i sin form och placering så vi brukar missa det och stället låta blicken falla på …

Tväråklumpen
Tväråklumpen

Nordre Tväråklumpen

Numera ”känd” för att vara bakgrund i en Audireklam där det ser ut som om de är mitt på fjället med de står bara på en mötesplats på vägen mot Storulvån.

Søndre Tväråklumpen

Söndre Tväraklump en fin vinterdag. Med Randonee-ski blir det en morsom tur ned.

Getryggen

Till och med Länsstyrelsen har insett hur vackert detta fjäll är och gjort en hemsida om det. Här finns också världens äldsta träd, Old Pompe.

Snasahögarna fra flyvindu

Fritidsbyn vid Snasahögarna. Ett paradis för fjällturisten.